Aktuális Facebook státusz: Reggeli Brüsszelben, ebéd Londonban, csomagok Prágában. Szabadságra mentünk.

„Emigrálni mentem, rögtön jövök.”
Faludy

Írta: Keresztesi Judit - Asztalon rovat - 2012. augusztus 4.

A vakáció nálunk ritka. Ha mégis kitör, a következő kérdés merül fel. Mit teszek majd a szabadság alatt? Megmondom én, mit teszek. Semmit. Az olvasó most arra gondol, hm, ez jól hangzik, lehet, hogy én is kipróbálom. Nos, hadd figyelmeztessek mindenkit.  A semmittevés közel nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Az embernek óvatosnak kell lennie. Mert ha semmit tesz, voltaképpen tehet bármit, ez ahhoz vezet, hogy tesz valamit, ami elrontja a semmit, és akkor kezdhet elölről mindent. Jerry Seinfeldnek igaza van ebben, mondhat akárki, akármit.

Register to read more...

Egy limonádé állvány nagyon rövid története

"Tudós
...S üdítőbb-é a víz azon pohárból,
Kényelmesb-é e széken az ülés?
Most gépeink teszik mindezt helyettünk,
Legcélszerűbb, legegyszerűbb alakban,
És a tökélyről az kezeskedik,
Hogy a munkás, ki ma csavart csinál,
Végső napjáig amellett marad…

Ádám
Azért nincs élet, nincs egyéniség,
Mely mesterén túl járna, semmi műben. -
Hol leljen tért erő és gondolat,
Bebizonyítni égi származását?..."
Madách - Falanszter szín 

Írta és fényképezte: Keresztesi Judit - Asztalon rovat - 2012. július 19. 

DSC 9189
Barbi egy hónapok óta a szobájában hányódó kartondobozból készített rokokó limonádé állványt egy partira. Nagyon megörültem, grand art az asztalon, kérdeztem, miért pont a rokokót választotta, azt mondta, akkortájt köpte ki a barokk a karót.
DSC 9065
Könnyű, nyári menü volt:

Register to read more...

A franciáknak 685 receptjük van a tojás elkészítésére

Bejegyzés arról, hogy a cseresznye clafouti jól sikerült

„Tastes so good / makes a grown man cry/ bla bla bla” (Warrant)

Írta: Keresztesi Judit – Asztalon rovat - 2012. június 28.


      Grimod de la Reynière [grimó dö lá renyier], a francia, aki a gasztronómus szót feltöltötte tartalommal, - ugyanaz az ember egyébként, aki még életében megrendezte saját temetését, hogy megnézze, amúgy ki jönne el - egyszer a borivás művészetéről beszélt a walesi hercegnek.
„A nagy bornál nézzük annak játékát a pohárban, beleheljük illatát, és azután…
Megisszuk – szólt közbe a herceg.
Nem felség, előbb beszélünk róla.”
szedes 09DSC 6506      Szedés útján, tizennégy kiló cseresznyéhez jutottunk idén. Ennek az egészséges gyümölcsnek paradoxona, hogy belőle az ember betegre zabálja magát, dilemmája pedig, hogy ha lehoztam a fáról, a továbbiakban mit kezdjek vele?

Register to read more...

Tavaszi színek, nyári ízek az Asztalon

DSC 1864
Barbival tizenkét éve dolgozom együtt, ritka, hogy két ilyen pocsék természetű ember, ilyen jól kijöjjön egymással. A munkában jellemzően nem rajongunk túl semmit, példa nélküli eredmények láttán szemünk sem rebben, nyilván szédületes lehet velünk dolgozni. Így csodaszámba megy, ami a héten történt: megterítettünk egy asztalt, főztem egy menüt, lefotóztunk mindent, és amikor végeztünk, nem szóltunk semmit, megtapsoltuk magunkat. Hát, remélem, nem csak mi hisszük, hogy jó lett, amit csináltunk.

Register to read more...

More Articles...