Pénteken, éjjel 11 óráig még látogatható a Boldogságnak szekvenciáiról című kiállítás a BálnábanA boldogságkeresés egyetemes vágy, minden kultúra és kor művészete megkísérli megjeleníteni ezt az érzelemmonstrumot, melyet boldogságnak hívunk. Vannak, akik az elrendezett túlvilági boldogságban hisznek. Vannak, akik az érzelem földi létezésében. Ez a kiállítás az igen bizonytalan és komplex evilági boldogságra irányítja figyelmét. A kanonizált boldogságfogalom egy bonyolult és szüntelenül változó állapot, amelyet nem lehet a siker esélyével analitikusan olyan állandó darabokra szedni, amelyek tetszőleges helyen és időben találkozó együttese kényszerítő erővel vezetne a boldogság átélhető változatához. Keresztesi Judit boldogság-installációi ennek a megállapításnak némileg ellentmondva beazonosítanak néhányat a boldogság komplikált érzelemhalmazának elemei közül. A galériában létrehozott tér ezeknek az érzelmeknek az átélhetőségét oldja meg.

Keresztesi Judit kilenc levelet állított ki, ritka érzelmek gyűjteményét. Az érzelmek a szavakon keresztül áramlanak az olvasóhoz, vagyis olvasni kell ebben a galériában ahhoz, hogy az installáció értelmet nyerjen. Megérheti a befektetés, mert a művészeti lapok, ajánlók azok között a budapesti kiállítások között említik a Boldogságnak Szekvenciáit, melyeket ezen az őszön látni kell. Még péntekig lehet látni a budapesti Bálnában a kiállítást, az utcaszinten a 306-os Teremgalériában. A kortárs tárlat, jövő tavasszal Berlinben lesz újra látható.

Nyitva tartás: 2017. november 10-ig, mindennap este 7 órától éjszaka 11 óráig. 1093 Budapest, Fővám tér 11-12, Bálna utcaszint.

Bővebben a kiállításról http://www.balnabudapest.hu/cikk/a-boldogsagnak-szekvenciairol-cimu-kiallitasrol