Készítette: Keresztesi Barbara
Írta: Keresztesi Judit

Merj Alkotni! 365+ rovat – 2014. február 21.
mandulas hal nyito01
         A magas szemüvegest nem érdekelte a pisztrángfényképezés, egy mondatot fogalmazott, mely valahogy így szólt: „volt ma egyszer, hogy nem tudtam tovább élni maga nélkül”. Én az asztalon heverő pisztrángokat figyeltem, szerettem volna szépre fényképezni legalább az egyiket, hogy ha ránéz valaki a képre megkívánja, akarjon abból, amit lát. De ezeknek a sült halaknak a kinézete objektíve nem egy leányálom, és ez elkedvetlenített. – Az a bajod neked – nézett föl a magas szemüveges a mondatírásból– hogy mindenből katedrálist akarsz építeni.
A fényképeken vajas, fokhagymás, mandulás, citromos, távolról sem unalmas pisztráng látható.

mandulas hal hozzavalok
Hozzávalók:
pisztrángok,
olívaolaj,
só, bors,
vaj,
2 marék mandulapehely,
4 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
1 citrom.
mandulas hal 01
mandulas hal 02
A pisztrángokat megtisztítom, kívül-belül megsózom, megborsozom. Egy serpenyőben olívaolajat hevítek és a pisztrángokat megsütöm. Egy másik serpenyőben vajat olvasztok, beledobom a mandulapelyhet, megpirítom, majd hozzáadom a petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. Végül a citrom levét is a hozzávalókhoz öntöm. A feltétet összeforralom, majd leveszem a tűzről és a pisztrángokra halmozom.
mandulas hal nyito02
Szia,
Barbi

Fotó: Keresztesi Judit

Negyvenegy nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.

Mi készült itt az elmúlt három napban?  

Háromszázhuszonharmadik nap: Felhő ismét
Háromszázhuszonkettedik nap: Eperlimonádé
Háromszázhuszonegyedik nap: Pomponbárányok

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+