Tudósítások a tengerpartról 2.

Készítette: Keresztesi Barbara
Bevezető írás: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. augusztus 17.
nyakkendo szalveta nyito02
nyakkendo szalveta nyito03         Egy svéd mondta valamikor, hogy a marhahús tulajdonképpen továbbfejlesztett széna, és nem tudom, hogy ki, hányadán áll a tatár bifsztekkel vagy az angolos sztékkel, de szerintem a fickónak igaza van. A halhús talán a továbbfejlesztett tenger. A parton nem variálják túl, valódi fast food, elkészítéséhez tíz percet és némi sót használnak fel. A Virtual Touriston ajánlott Mornar bisztró terasza a kikötőre néz Rijekában, reggel nyolctól éjfélig áll nyitva, hozzászokott a külföldiekhez. Mi az ajtónál foglalunk helyet, balra hollandok, horvátok ülnek, jobbról németek és dánok, a horvátok beszélgetnek mindenkivel. A fehérbort karcsú poharakba töltik, az egyszerűen grillezett, színes fogásokat porcelántányérokon hozza egy kedves nő, nagyon jó ütemben. Mi feltűnősködünk a nyakkendős szalvétáinkkal, fotózunk, ez senkit nem zavar: - ááá, igen, - bólogatnak - a bloggerek dilisek. Nyomatékosítani szeretném, hogy, még ha maga Hercule Poirot kötné is nyakába az asztalkendőt, az helytelen. De egy nyakkendős szalvéta az más, az vicces.


nyakkendo szalveta hozzavalok
A szalvéta hozzávalói:
4 db nagyméretű, fehér papírszalvéta,
kék és rózsaszín selyempapír,
ragasztóspray,
olló,
barna csomagolópapír,
nyakkendőminta,
fóliasimító.
nyakkendo szalveta 01
nyakkendo szalveta 02
A selyempapírból kivágom a nyakkendőformákat. Egy nagyobb darab barna csomagolópapírt lefektetek a földre. Széthajtom a papírszalvétát, és az asztalra terítem. A selyempapír-nyakkendőt a csomagolópapírra fektetem, majd befújom ragasztóspray-vel. Két percig hagyom száradni, majd ráillesztem a szalvétára, és átsimítom a széleit.
bistro mornar 01
bistro mornar 09
bistro mornar 06
bistro mornar 04
bistro mornar 07
bistro mornar 05
bistro mornar 03
nyakkendo szalveta nyito01


Port of Rijeka in rijeka
Panoráma fotó: Fischer Tamás

Szia
Barbi

Fotó:  Keresztesi Barbara

Kettőszázhuszonhét nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Százharminchetedik nap: Pálcikás tengerparti memóriajégkrém
Százharminchatodik nap: Szederlekváros csirkeszendvics, spenóttal
Százharmincötödik nap: Gyömbéres szederlekvár

>>> Következő nap

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+ projektben született összes poszt, egy lapon.