Máktorta citromkrémmel

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat - 2012. december 27.
maktorta 121229

Hozzávalók:

3dl darált mák,
3dl liszt,
3dl kristálycukor,
3dl hideg tej,
10dkg vaj,
5db nyers tojás,
1 evőkanál sütőpor,
1 evőkanál vanília eszencia,
1 kávéskanál só.

A krémhez:
2 evőkanál puha vaj,
12 dkg krémsajt,
20 dkg porcukor,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
1-3 evőkanál citromlé. (Ízlés szerint.) Figyelni kell azonban arra, hogy
 a citromlé nehogy túlságosan fellazítsa a krémet.
Bővebben: Máktorta citromkrémmel

Kardamomos csirke

DSC 3823
Kardamomos csirke (egy éjszaka szükséges a pácoláshoz)

Hozzávalók:
1-1,5 kg csirkerész (szárny, alsócomb például),
25 tok kardamom,
4 fokhagymagerezd, összezúzva,
3 cm-es gyömbérdarab, lereszelve,
300 ml natúr joghurt,
1,5 teáskanál őrölt fekete bors,
1 citrom lereszelt héja,
2 evőkanál vaj,
400 ml kókusztej,
6 zöld chili paprika,
2 evőkanál felaprított korianderlevél,
3 evőkanál citromlé.

A kókusztej hozzávalói:
200 g kókuszreszelék,
1 liter forrásban lévő víz,
konyhai turmixgép,
tiszta konyharuha.

Bővebben: Kardamomos csirke

Kacsa, édes-erős paprika szószban, sütőtökös sajttorta

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat - 2012. október 12.
DSC 3737
Kacsa, édes-erős paprika szószban

Hozzávalók:
4-6 kacsacomb,
7 egész szegfűbors,
1 fahéjrúd,
½ teáskanál egész feketebors,
220 g barnacukor,
60 g plusz 2 evőkanál só,
3 fokhagymagerezd,
1 babérlevél,
fél citrom reszelt héja,
kacsazsír, vagy olívaolaj.

A szószhoz:
120 ml édes csiliszósz,
60 ml plusz 3 evőkanál fehérborecet,
1 és ½ teáskanál erős paprikakrém,
4 evőkanál kukoricakeményítő,
olaj a sütéshez.
DSC 3752
Elkészítés:

Bővebben: Kacsa, édes-erős paprika szószban, sütőtökös sajttorta