Levendulaszín macaron szívek, gyömbéres töltettel

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok - 2013. február 14.
macarone 01

A macaron szívek hozzávalói:

300ml + 1 evőkanál porcukor, 
250 ml mandulaliszt,
3 nagy vagy 4 kis méretű tojásból nyert, szobahőmérsékletű, pihentetett tojásfehérje, (a fehérjét felütve, egy lefedett tálban 3-4 napon át a hűtőszekrényben tároljuk.)
csipet só,
50 ml kristálycukor.
1 marék málnából passzírozott velő.

Elkészítés:

Register to read more...

Rózsaszín kókusztorták

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok - 2013. február 14.
kokusztorta 01
A piskóta, a kókuszkrém és a céklával színezett csokoládékrém hozzávalói:

A piskótához szükséges:
130 g liszt,
1 teáskanál sütőpor,
6 tojás,
½ citrom leve,
200 g kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor.

A piskóta elkészítése:

Register to read more...

Bácskai rizses hús

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat - 2013. január 11.
bacskai zsenialis falatok
Hozzávalók:
50 dkg pulykacomb, felkockázva,
1 fej vöröshagyma,
3 db zöldpaprika,
3 db paradicsom, meghámozva,
1 db chili paprika,
1 dl fehérbor,
só, őrölt bors,
őrölt pirospaprika,
1 kanál zsír,
1 bögre rizs, (3 dl),
reszelt, sajt.

Elkészítés:

Register to read more...

Fokhagymás sajtkrém

Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat - 2012. december 30.
boursin facebook 121231
Hozzávalók:
50 dkg ízesítés nélküli krémsajt,
20 dkg puhavaj,
35 g reszelt parmezán sajt,
só, ízlés szerint,
bors, ízlés szerint,
3 teáskanál friss zöldhagyma, apróra vágva,
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva,
2 teáskanál friss bazsalikom, apróra vágva,
2 teáskanál friss kapor, apróra vágva,
1 teáskanál friss majoranna, apróra vágva,
1 teáskanál friss kakukkfű, apróra vágva,
szőlő
sós-sajtos keksz.

Elkészítés:

Register to read more...

More Articles...