Hozzávalók a piskótához:
30dkg cukor,
2,5 dl sült tök püré,
½ pohár napraforgó olaj,
0,5 dl + 1 evőkanál víz,
2 tojás,
26dkg liszt,
1 evőkanál fahéj,
1 evőkanál szerecsendió,
1 teáskanál őrölt gyömbér,
2 evőkanál vanília esszencia (1 vaníliás cukor)
1 evőkanál szódabikarbóna,
1 csapott teáskanál só,
1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé,
2 marék durvára vágott dió.
Hozzávalók a csokoládémázhoz:
10dkg vaj,
2 púpozott evőkanál kakaópor,
20dkg porcukor,
2 evőkanál mandula esszencia (elhagyható, de kár lenne érte),
2 evőkanál tej.
Elkészítés:
Egy nagy tálban, kézi vagy gépi habverővel keverjük össze a cukrot, olajat, a tököt, a vizet, a vaníliát és a tojásokat. Az összetevőket verjük addig, amíg sima és habos elegyet nem kapunk. Keverjük hozzá a fűszereket és a szódabikarbónát, majd az apró kockákra vágott étcsokoládét és a diót. Végül a lisztet adjuk a masszához.
Melegítsük elő a sütőt. Vegyünk elő egy közepes méretű tepsit (körülbelül 30cmx22cm), béleljük ki sütőpapírral, vajazzuk ki, majd töltsük meg a masszával. Süssük tűpróbáig, körülbelül 45 percig, 120 °C fokon. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Dobjuk a vajat egy serpenyőbe, melegítsük habzásig, adjuk hozzá a kakaóport, a cukrot, a mandula esszenciát, keverjük simára és végül adjuk hozzá a tejet is. A bevonatot kenjük a süteményre.