18 db hozzávalók:

Csokis tallér  - 30 dkg liszt,
 - fél teáskanál só,
 - fél teáskanál sütőpor,
 - 12 evőkanál (kb. 17 dkg) olvasztott vaj,
 - 35 dkg barna cukor,
 - 1 nagy tojás,
 - 1 nagy tojás sárgája,
 - 1 zacskó vaníliás cukor,
                                                                 - 30 dkg étcsokoládé apróra vágva,
                                                                - 15 dkg apróra vágott dió.


Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Készítsül elő a tepsit úgy, hogy beborítjuk sütőpapírral,

3. Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót egy külön tálban.

4. Egy robotgépben keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg az szép sima nem lesz majd adjuk hozzá a tojást, a tojás sárgáját és a vaníliás cukrot.

5. Addig keverjük, amíg szép homogén anyagot nem kapunk.

6. Adjuk hozzá a sütőporos sós lisztet és keverjük össze a géppel, amíg szép sima nem lesz.

7. Utolsóként keverjük hozzá a csokidarabokat és a diót.

8. Formáljunk a tésztából 18 db egyenlő méretű kis golyót.

9. Helyezzük a golyókat a sütőpapírra Ne tegyük őket egymáshoz túl közelre. Kb. 9 db fér el egy tepsiben. A golyók majd megfolynak sütés közben és tallérok lesznek belőlük.

10. Süssük őket 12-20 percig.

11. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk őket kihűlni a lapon, így nem törnek össze és megmarad a belsejük frutisnak.

Csokis sütitallér