12 db hozzávalói:
- 125 g puha margarin,
- 125 g cukor,
- 150 g liszt,
- másfél teáskanál sütőpor,
- 2 nagy tojás,
- 2 evőkanál kakaópor,
- 30 g étcsokoládé,
A citromos vajkrém hozzávalói:
- 100 g puha vaj,
- 225 g porcukor átszitálva,
- fél citrom reszelt héja,
- egy evőkanál citromlé
1. A muffinforma aljába papírkosarakat helyezünk. Az összes hozzávalót (az olvasztott csokoládé kivételével) nagy tálban, kézi mixerrel puha tésztamasszává dolgozzuk össze. A csokoládét óvatosan belekeverjük.
2. A muffinformákat háromnegyed részig megtöltjük tésztával. Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 15 percig sütjük, amíg a tészta nyomásra már rugalmasnak tűnik. EGy rácsra tesszük és megvárjuk, hogy kihűljön.
3. A citromos krémhez először habosra keverjük a vajat. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd a citromlevet és a reszelt citrom héját és szépen összekeverjük.
4. A hideg muffinoknak levágjuk a tetejét, amelyet azután félbevágunk.
5. A vajas krémet elosztjuk a muffinokon, majd rájuk illesztjük a két fél tetőt mint a pillangó szárnyait.
A végén ízlés szerint meghinthetjük porcukorral is.