12 db hozzávalói:

Pillangó muffin  - 125 g puha margarin,
  - 125 g cukor,
  - 150 g liszt,
  - másfél teáskanál sütőpor,
  - 2 nagy tojás,
  - 2 evőkanál kakaópor,
  - 30 g étcsokoládé,


A citromos vajkrém hozzávalói:
- 100 g puha vaj,
- 225 g porcukor átszitálva,
- fél citrom reszelt héja,
- egy evőkanál citromlé

1. A muffinforma aljába papírkosarakat helyezünk. Az összes hozzávalót (az olvasztott csokoládé kivételével) nagy tálban, kézi mixerrel puha tésztamasszává dolgozzuk össze. A csokoládét óvatosan belekeverjük.

2. A muffinformákat háromnegyed részig megtöltjük tésztával. Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 15 percig sütjük, amíg a tészta nyomásra már rugalmasnak tűnik. EGy rácsra tesszük és megvárjuk, hogy kihűljön.

3. A citromos krémhez először habosra keverjük a vajat. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd a citromlevet és a reszelt citrom héját és szépen összekeverjük.

4. A hideg muffinoknak levágjuk a tetejét, amelyet azután félbevágunk.

5. A vajas krémet elosztjuk a muffinokon, majd rájuk illesztjük a két fél tetőt mint a pillangó szárnyait.

Pillangó muffin

A végén ízlés szerint meghinthetjük porcukorral is.