Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat - 2012. december 30.
boursin facebook 121231
Hozzávalók:
50 dkg ízesítés nélküli krémsajt,
20 dkg puhavaj,
35 g reszelt parmezán sajt,
só, ízlés szerint,
bors, ízlés szerint,
3 teáskanál friss zöldhagyma, apróra vágva,
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva,
2 teáskanál friss bazsalikom, apróra vágva,
2 teáskanál friss kapor, apróra vágva,
1 teáskanál friss majoranna, apróra vágva,
1 teáskanál friss kakukkfű, apróra vágva,
szőlő
sós-sajtos keksz.

Elkészítés:


1. A krémsajtot és a vajat jól dolgozzuk össze. Használjunk fa spatulát, ne verjük a masszát elektromos habverővel.
2. Amikor a vajas sajtkrém homogén, adjuk hozzá a parmezánt, és a zöldfűszereket. Keverjük ki a krémet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. Tálaljuk szőlővel, vékonyan sós kekszre kenve.
4. Ez a sajtkrém a francia Boursin sajtra emlékeztet. Tálalás előtt érdemes kivenni a hűtőből és szobahőmérsékleten hagyni érni, legkevesebb egy órán keresztül.
DSC 6709

Fotó és szöveg:
Keresztesi Judit - Szerzői jog: Creative Commons Magyarország 2.5 by-nc-nd