DSC 2111
Hozzávalók:

45 dkg fagyasztott, szeletelt spárga,
olívaolaj,
1 közepes fej vöröshagyma, felaprítva,
2 szál újhagyma, szeletelve,
600 ml csirkehúsleves,
300 ml fehérbor,
só,
bors,
4 tojás,
ecet,
baguette.



Elkészítés:
DSC 2112
Spárgakrémleves

  1. A kétféle hagymát forró olajra dobjuk, és puhára pároljuk.
  2. Adjuk az alaphoz a spárgát, a húslevest, és a bort. Főzzük a levest húsz percig.
  3. Amikor a spárga puha, turmixgépben, vagy kézi turmixszal zúzzuk krémesre. A kézi turmixszal bánjunk óvatosan, fröcsköl.
  4. A levest ízesítsük sóval, borssal. Kóstoljuk meg előbb, hogy szükség van-e sóra vagy borsra szerintünk. 

DSC 2118
Buggyantott tojás

  1. A négy tojást üssük négy különböző tálkába.
  2. Egy lábast kétharmadáig töltsünk meg vízzel. Tegyük tűzre, melegítsük forrásig. A forrásban lévő vízbe dobjunk egy evőkanál sót, és öntsünk hozzá 50 ml ecetet. Vegyük takarékra a lángot a lábas alatt.
  3. Mielőtt az első tojást beleöntenénk a vízbe, vegyünk elő egy fakanalat, és kavarjunk örvényt a vízben. Ez a buggyantott tojás titka. Az örvény elragadja a vízbe öntött tojásokat, megakadályozza, hogy az edény aljára tapadjanak.
  4. A tojásokat öntsük egymás után az örvénylő vízbe.
  5. Hagyjuk a tojásokat a meleg vízben négy-öt percig. Ne forraljuk őket.
  6. Amikor a fehérje már szépen megszilárdult, de sárgájuk még éppen hogy krémes, vegyük ki a tojásokat egy szűrőkanállal a vízből. 

DSC 2131
Pirított baguette

  1. Karikázzuk fel a baguettet.
  2. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és pirítsuk meg a baguette szeletek mindkét oldalát.

DSC 2135
A levest szedjük tányérba, helyezzünk rá egy buggyantott tojást és néhány baguette szeletet.