Hozzávalók:
12 dkg szobahőmérsékletű vaj,
20 dkg kristálycukor,
3 nagy tojás,
22 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
½ teáskanál só,
1 teáskanál vanília esszencia,
170 ml tej,
3 evőkanál frissen facsart citromlé,
1 citrom reszelt héja.
A krémhez:
2 evőkanál puha vaj,
12 dkg krémsajt,
20 dkg porcukor,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
1-3 evőkanál citromlé. (Ízlés szerint.) Figyelni kell azonban arra, hogy
 a citromlé nehogy túlságosan fellazítsa a krémet.
 
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 170 °C fokra.
2. Elektromos habverővel keverjük össze a vajat és a cukrot.
3. Egy tálba szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és a sót.
4. Keverjük a tejbe a vaníliát, majd a lisztet és a tejet felváltva adagoljuk a vajas krémhez.
5. Végül adjuk hozzá a citromlevet és a citromhéjat.
6.  Süssük a tésztát alacsony hőfokon 20-25 percig, tűpróbáig, majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
7. Habverővel keverjük össze a krémsajtot és a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot és ez után a citromhéjat, a citromlevet. Ha keményebb krémet szeretnénk, adjunk még hozzá cukrot. Vonjuk be a masszával a kenyeret.
 
A receptet a http://weekofmenus.blogspot.com oldalról fordítottam magyarra.