Hozzávalók:
3 dl tej,
2 egész szegfűszeg,
1 kávéskanál vanília eszencia,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
4 tojássárgája,
112 g kristálycukor,
1,7 dl fehér rum,
3 dl tejszín,
3/4 teáskanál vanília eszencia,
egy csipet őrölt szerecsendió.
A tejet, a szegfűszeggel, a vanília eszenciával és a fahéjjal alacsony lángon folyamatos kevergetés közben felforrósítom, majd lehúzom a tűzről. Egy másik tálban a tojássárgáját habosra keverem a kristálycukorral. A habos tojást temperálom: néhány kanál forró tejet átmerek a tálba, és simára keverem. A maradék tejet is fokozatosan hozzákeverem. A sodót visszaöntöm a lábasba és 3 perc alatt, folyamatos keverés közben felforrósítom. Leveszem a tűzről, egy órán át hűlni hagyom. Egy óra elteltével belekeverem a tejszínt, a vanília eszenciát, a szerecsendiót. Egy éjszakára a hűtőszekrénybe teszem. Másnap, kis poharakba kanalazva kínálom.
Szia
Barbi
Fotó: Keresztesi Judit és Keresztesi Barbara
Kilencvenhét nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.
Mi készült itt az elmúlt három napban?
Kétszázhatvanhetedik nap: Majonéz Julia Childtól
Kétszázhatvanhatodik nap: Marcipánrénszarvasok
Kétszázhatvanötödik nap: Boldog Karácsonyt!